Thursday, August 14, 2014

Tassu kipeänä

Toissapäivänä oltiin taas Meggien kanssa koirapuistossa. Ravattiin peräkanaa, kun yhtäkkiä vasempaan etutassuuni alkoi sattua ihan hirveästi! Istahdin nuolemaan tassuani, ja daddy tuli siihen katsomaan, mikä minulle tuli. Ensin mommy ja daddy ajattelivat, että olin ehkä astunut johonkin piikkiin tai lasinsiruun tai johonkin, mutta tassuni ei vuotanut verta, ja daddy huomasi kuopan siitä juoksureitiltäni. Olin siihen vissiin astunut, satuttaen varpaani.

Linkutin kotiin, pystyin vähän laittamaan jalalle painoa, mutta myöhemmin päivällä torkkujen jälkeen kipu vain koveni ja pidin tassua yhä enemmän ylhäällä. Seuraavana aamuna, eilen, ei tassulle kärsinyt astu ollenkaan, enkä antanut kenenkään koskeakaan siihen, niin kipeä se oli! Mommy varasi minulle ajan eläinlääkäriin.

Se eläinlääkäri oli kyllä oikein kiva muuten, mutta hitsi että sattui, kun se väkisin kokeili tassuani! Mommy ja daddy pitelivät minua paikoillaan parhaansa mukaan ja olipa minulla kuonokoppakin, mutta vinguin ja riuhdoin. Lääkäri tuli siihen tulokseen, että luultavasti siellä varpaissa on jänteet tai nivelsiteet venähtäneet, ja antoi minulle kipulääkepiikin ja rauhoittavankin piikin, ja sitoi tassuni kääreeseen. Kohta olinkin jo aivan muissa maailmoissa, enkä jaloillani pysynyt.

Loppupäivä menikin lääketokkurassa. En mitään syönyt edes, makoilin vain. Tänä aamuna lääketokkura oli helpottanut, ja lopulta puolilta päivin söin aamupalanikin hyvällä halulla. Tassuni ei enää ole niin kovin kipeä - toki olen saanut vielä särkylääkettä tänäänkin, mutta lääkärin mukaan en pystyisi astumaan jalalla silti, jos se olisi murtunut tai revähtänyt. Nyt minä pystyn vähän varaamaan siihen ja hyppelen juomaan ja ulos tarpeilleni enimmäkseen vielä kolmella jalalla, mutta lasken useimmiten vasemmankin tassun maahan seistessäni ja kävellessäni hitaammin.

Toivon mukaan tassuni tästä paranee, koska jos se taas kipeytyy, on se uusi eläinlääkärikeikka, eikä se ollut ollenkaan hauskaa!

t. Timmy


No comments:

Post a Comment