Sunday, November 23, 2014

Ensilumi

Ensilumi satoi maahan perjantaina. Ihan kunnon lumi, eikä mikään kuura maassa. Oltiin Moon kanssa ulkona lumisateessa ensin, ja myöhemmin illalla mommyn kanssa. Hypittiin ja pompittiin ja nuuskittiin ihan pöhköinä. Ei minua lumi ollenkaan haitannut, päin vastoin! Lumihan on hauskaa! Ja kaikki hajut on tuoreina lumen päällä. Uusi ja ihmeellinen elämys.

Eilen mommy vei meidät vanhan kodin lähelle vanhaan tuttuun koirapuistoon vähän telmimään lumessa. Meuhattiin ja peuhattiin aikamme, ja kun ei enää jaksettu, tulikin vähän vilu ja lähdettiin takaisin kotiin. Minun takkini etutarranauhat irtoilivat jatkuvasti siinä ulkoillessa, joten kotona mommy vähän fiksasi sitä ja ompeli takin edestä kiinni. Hyvin se menee pään yli ilman niitä tarrojakin.

Me ollaan nyt asuttu tässä uudessa kodissa kolme viikkoa. Hyvin alkaa paikat tulla tutuiksi. Kerran on mommy ja daddy vieneet meidät saunaankin. Minä poika istuin oikein lauteellakin vähän aikaa, Meggien kyhjöttäessä saunannurkassa. Sitten tuli vähän kuuma ja menin lauteiden alle minäkin. Suihku ei ole täällä yhtään hauskempaa kuin vanhassakaan kodissa.

Keittiö on vähän pelottava paikka liukkaine parketteineen ja hurisevine uuneineen. Enkä minä oikein tykkää mennä alakertaan täälläkään, vaikka ihmiset ja Meggiekin sinne aina välillä menevätkin. Yläkertaan tyttöjen huoneisiin menen minäkin mieluusti kyllä! Siellä on kotoisaa tyttöjen kanssa, silloin kun ovat kotona.

Kotona olemisesta puheen ollen. Ollaan opeteltu olemaan keskenämme kotona viime viikolla, kun daddykin meni taas töihin. Ekana päivänä oli ihan jees, mutta sitten se alkoi tuntua aikas tylsältä. Minä sitten pureksin mommyn astmapiipun ja valokuvakehyksen tuen, ja sohvankin kaivoin auki. Ja Meggie tietty auttoi. Mommy ja daddy ei oikein olleet iloisia meidän puhteista...

 

No comments:

Post a Comment