Sunday, January 12, 2014

Kovaa vettä

Muistatteko sen lilan lelun, jonka tapoin? Mommy leikkasi siitä narut pois, jolloin jäljelle jäi kumipallo ja toinenkin kuminen juttu, joita tykkään pureksia, ja pallolla leikkiäkin. Niin, ja minä nyhdin myös kaikki ärsyttävät narut pois siitä vihreästä pallosta; sen jälkeen silläkin on ollut hauska leikkiä!

Maassa on taas lunta, ensimmäistä kertaa sitten ihan ensimmäisten päivieni täällä. Jii lähti eilen aamulla kanssani aamulenkille, käveltiin tuonne läheiseen puistoon. Jii käveli lammikkoon, jonka vesi oli jäätynyt kovaksi, minä seurasin perässä, mutta osuinkin kohtaan, jossa tassujeni alta menikin jää rikki ja pludasin jääkylmään veteen etutassuillani! Onneksi lätäkkö ei ollut syvä, mutta kyllä minua vietiin takaisin turvalliselle maalle!

Iltasella mommy ja daddy lähtivät kanssani pitemmälle lenkille. Lunta on maassa muutama sentti vain, mutta sekin riittää siihen, että kaikki hajut ovat kirkkaat ja selkeät. Menen aivan äärimmilleen viritetyksi vieteriksi tuolla, kun kaikkialla on niin paljon hajuja, joita pitäisi seurata! Nuuhkin ja säntäilen, ja kun olen kuitenkin remmissä, kävelen välillä takajaloillani, kun yritän päästä eteenpäin niin kovaa!

Kotona mommy ja daddy paistoivat itselleen osso bucot. Mehevien pihvien tuoksu keittiössä jo ennen paistamista riitti viemään minulta kaikki halut syödä omaa ateriaani, joka seisoi vesikuppini vieressä odottamassa. Istuin keittiössä vahtimassa pihvejä ja pari kertaa yritin hypätä pöydälle nappaamaan toisen noista mehukkaista lihakimpaleista!

Pihviä en saanut, mutta sain kummaltakin sen ihanan luun siitä pihvistä! Niissä oli vielä vähän jäljellä raakaa lihaa - mommy etenkin tykkää pihvistään todella lähes raakana sisältä - ja kaikkea jännettä ja luuytimen ripettä. Jyystin luita koko illan, kunnes oli aika mennä Moon viereen nukkumaan. Sinnekin rahasin toiden luista, mutta mommy otti sen pois! Sitä ei kuulemma saanut ottaa sänkyyn! En sinne sitten minäkään jäänyt, vaan menin keittiöön ja istuin vahtimassa kaappia, johon luu oli kadonnut, kunnes mommy laittoikin ne pussiin ja vei ulos kuistille. Mokoma. Mun luut! Annoin kuitenkin periksi ja rauhoituin nukkumaan.

 

No comments:

Post a Comment