Monday, December 2, 2013

Ensilumen päivä

Nukuin koko yön ihan rauhallisesti mommyn ja daddyn välissä aina melkein kuuteen saakka. Silloin tuli kova tarve päästä asioille. Osaan kyllä kertoa tarpeesta, jos haluan - eilenkin menin nykimään remmiäni kun piti päästä ulos - ja huomaan tarpeeksi aikaisin. Joskus hätä tulee yllättäen, joskus vain menisin mieluiten jonnekin nurkkaan tarpeilleni. Tänä aamuna hätä tuli vähän yllättäen, ja sillä välin kun daddy vei minua alakertaan ja ulos lopuille tarpeille, pääsi mommy vähän siivouspuuhiin, taas.

Ulkona oli hurjan kylmä ja villanutustani huolimatta minun oli kylmä vielä kun tultiin sisälle. Makoilin daddyn kanssa sohvalla viltin alla kunnes mommykin nousi sängystä ja tuli alakertaan. Loikoilin vielä pitkään siinä heidän välissään kuin vauva ikään, ja työnsin pienen tassuni daddyn isoon käpälään.

Sisällä minä tykkään yhä ennemmin loikoa jossain missä tuntuu turvalliselta kuin touhuta mitään. En minä enää ole täällä yhtä arka kuin tullessani, ja tykkään kaikista perheenjäsenistä, silittelystä ja muusta, mutten silti kovin paljon touhua vielä. Vähän tänään pompin daddyn jaloissa jo, kahdella takajalallakin, tämän laittaessa lounasta. Silloin meitä olikin vain me kaksi, tyttöjen ollessa koulussa, maamon nukkuessa ja mommyn tehdessä töitä yläkerrassa.

Ulkona minä viihtyisin vaikka kuinka! On niin paljon haisteltavaa ja tutkittavaa, ja voisinpas metsästää parit kurret ja jäniksetkin... Täällä asuu paljon toisia koiria ja minä tykkään haistella niiden hajuja tunteakseni naapuruston eläjät. En minä kauheasti tykkää mennä tutustumaan, kun välillä kohdataan, enkä pidä vieraista ihmisistäkään yleensä, mutta joskus menen kyllä moikkaamaan.

Tänään pääsin vähän koirapuistoon tutustumaan, mutten ihmeemmin uskaltautunut temmeltämään siellä. Ei se minua erityisesti pelottanutkaan, mutta ihmettelin vain ympäristöäni. Tänään myös satoi täällä talven ensimmäinen lumi! Se ei minun menoani haitannut, vaikka olikin tassujen alla kylmää ja märkää. Kun minä pääsen ulos, olen kuono maassa hajujen perässä, lunta tai ei!

 

No comments:

Post a Comment